Ekonomi & Juridik

Bli en aktiv ledare - så påverkar du din chef och dina medarbetare

Författare: Thomas Lundqvist

Tillhör du den typen av ledare som ibland känner dig klämd mellan högste chefen och medarbetarna? Då ska du läsa detta noga.

För nu är Thomas Lundqvist tillbaka med sin nya ledarskapsbok.

Bli en aktiv ledare - så påverkar du din chef och dina medarbetare.

Boken är unik för den lär dig BÅDE hur du med ett aktivt ledarskap lyckas uppåt och nedåt i företaget eller organisationen.

Med hjälp av vetenskapliga fakta, konkreta verktyg, beprövade metoder och insikter om hur människan fungerar får du kunskaper som kan utveckla ditt ledarskap – för alltid.
Läs mer »
Stå på dig - annars gör någon annan det
Har du lust att bygga en helt ny ryggrad?
I den här boken får du verktygen som behövs för att du ska kunna stå upp för dig själv och undvika att bli trampad på.
Du kommer att få lära dig hur man imponerar på folk och får respekt genom att visa integritet och hur du hanterar situationer som snälla människor ofta har svårt att hantera. Den här boken handlar om att bygga en ryggrad och är till för dig som är lite för snäll för ditt eget bästa.
Läs mer »
Konsten att spara pengar i ditt företag
Hur spar man pengar i företaget utan att det drabbar verksamheten?

Det är en smart fråga att ställa sig som företagare varje dag.
Den här boken ger dig 207 konkreta sätt att spara pengar så att det märks, inte bara varje dag utan i resultatet i slutet av året. Läs boken med en markeringspenna i handen och sluta slösa bort pengar som du kan använda till vettigare saker - en bonus till dig själv till exempel.

Om du vill ha pengar över i ditt företag - läs den
Läs mer »
Köp nu! Boken dina konkurrenter inte vill att du ska läsa
Vill du vet hemligheterna med varför folk köper saker och tjänster? Den här boken är skriven av ett proffs som vet och snart kan du veta också.
Det finns massvis med böcker skrivna om hur man ska marknadsföra sig med annonser, direktreklam, radioreklam, tv, Pay-Per-Click-annonsering, SEO, hur man ska använda sociala medier och så vidare. Men den här boken handlar inte alls om det.
 
Den här boken handlar om varför folk köper och hur du kan använda dessa insikter för att sälja mer. Om du följer tipsen, tricksen och hemligheterna kommer du att öka din försäljning. Garanterat, eller pengarna tillbaka.
 
 
Läs mer »
Framgångsrika arbetsplatser
FRAMGÅNGSRIKA ARBETSPLATSER - En bok om human resurshantering

Att ta till vara på och reflektera över hur de mänskliga resurserna används och hanteras är kritiskt för att bemästra konsten att skapa framgångsrika arbetsplatser. Det krävs ett holistiskt synsätt där både den psykosociala och den fysiska arbetsmiljön används som en språngbräda för att nå framgång. 

 

Boken belyser betydelsefulla områden som är kopplade till Human Resource Management (HRM) så som grupputveckling, ledarskap, målsättning, motivation, belöning och kommunikation. Men också förändringsarbete, fysisk miljö som strategi, hälsopromotion och personalekonomi.

Läs mer »
Talangfabriken
ÄNTLIGEN EN BOK SOM FÖRÄNDRAR SYNEN PÅ ARBETSPLATSEN

Att få arbeta på en modern arbetsplats borde vara en självklarhet för alla då vi lever och verkar mitt i ett modernt och kunskapsintensivt informationssamhälle.

I sin nya bok Talangfabriken har affärspsykologen Jan Blomström siktet inställt på alla medarbetare som vill vara med och bidra till en attraktiv och modern arbetsplats. Han har skapat en bok som helt och hållet förändrar synen på våra arbetsplatser. Jobbet är inte längre bara är en födkrok, utan en personlighetsskapande del av var och ens liv där alla sorters talanger får utvecklas och växa sig starka, både som yrkespersoner och som individer.

Läs mer »
492 överlevnadstips för små företag i lågkonjunktur
I den här boken får du nästan 500 konkreta tips som du kan använda direkt för att lyfta ditt företag under lågkonjunkturen.

Du får smarta tips om hur du fångar upp kunderna, spar pengar och motiverar dig själv och personalen att verkligen ta i och paddla på uppströms. Alla tips går att använda direkt.

"492 överlevnadstips för små företag i lågkonjunktur är en positiv och lättsam bok som manar till handlingskraft och inger hopp. Precis vad vi behöver nu!"
Handelskammartidningen
Läs mer »
Styrelsefällor

Svårt att få ett väl fungerande styrelsearbete? Tyvärr är ni inte ensamma. Även stora och välskötta företag har gått i fällor som fått företagen att hamna på ruinens brant.


Den här boken bygger på verkliga händelser och beskriver åtta fallstudier i påhittade företag. Alla händelser har inträffat i verkligheten men då syftet inte har varit att hänga ut vare sig företag, ägare eller styrelseledamöter har de trettiotalet händelserna slagits samman i åtta påhittade företag.


Varje kapitel avslutas med en summering av vad som hände, vilka fällor som respektive styrelse gick i och vilka lärdomar ägare och styrelser kan dra av dessa. Att utvärdera och lära sig från misstag är tyvärr inte så vanligt. Detta trots att det är genom misstagen som utvecklingen förs framåt.

Vi hoppas att denna bok ska tjäna som tankeställare och som start för nästa generations goda styrelsearbete.
Läs mer »
Projektkommunikation - så får du den att fungera!
Är du projektledare och är osäker på hur du får effektiv kommunikation i dina projekt? Då är det här boken för dig!

Det är många gånger som projektledare får höra att de brustit i kommunikationen. När jag som projektledare försummat att informera de som slutligen ska ta emot det som projektet producerat och de har synpunkter som jag borde tagit med långt tidigare i arbetet kan det bli allvarliga konsekvenser. Ett annat exempel är om jag ger alltför mycket information på en gång och förväntar mig att alla uppfattat.

Ofta handlar återblickar på genomförda projekt kring kommunikation. Kommentarer som Vi fick ingen information! är tyvärr vanligt att höra i korridorerna efter avslutade projekt.

Med tanke på att 80 procent av en ledares tid består av kommunikation är det kanske inte så konstigt. Det är konstiga är snarare att så många böcker inom projektledningsämnet fokuserar på planering och metodik, istället för kommunikation.

I den här boken har jag samlat kunskap som har varit viktig i min utvecklingsresa för att bli en professionell projektledare.
Läs mer »
Praktisk Kriskommunikation

- Praktisk Kriskommunikation

Hur minimerar jag krisens konsekvenser genom att kommunicera och agera på rätt sätt? Hur gör jag för att vara förberedd på en krissituation? Hur hanterar jag digitala och sociala medier i en tid när rykten sprids snabbare än någonsin? Går det att komma ur en kris med bibehållet, eller kanske till och med stärkt förtroende hos både kunder, medarbetare och allmänhet?

 

Vilka attityder och förhållningssätt hjälper, respektive stjälper, framgångsrik kriskommunikation? Vad finns att lära av de kriser som varit? Alla dessa frågor besvaras ingående och praktiskt i denna bok. De vanligaste problemen kring kriskommunikation presenteras genom exempelfall och olika metoder beskrivs utifrån forskning och erfarenheter på området.

 

För det rätta sättet är tyvärr inte det naturliga. Tvärtom visar erfarenhet och forskning att de som hanterar kriser effektivast är de som vågar bryta invanda mönster och beteenden.

Läs mer »
Psychoselling - Fördubbla din försäljning på 8 veckor
PSYCHOSELLING – fördubbla din försäljning på 8 veckor är den ultimata klassikern för alla säljare. Bruce King ger dig enkla och kraftfulla tekniker för att hitta perfekta kunder, bemöta svåra invändningar och få ordern. Men det som verkligen gör den här boken unik är de hemliga kunskaperna om psykodynamisk pro- grammering – ett raketbränsle som kraftigt ökar effekten av det du lär dig, hjälper dig att klara tuffa utmaningar och blir din väg till att fördubbla din försäljning på mycket kort tid. Du kommer att tjäna massor av pengar och du kommer att ha fantastiskt roligt på jobbet!
Läs mer »
Du säljer! - Personlig marknadsföring
Mia Törnblom har skrivit handböcker om att leda sig själv och andra - nu kommer boken om personlig marknadsföring.

Vi behöver alla marknadsföra oss själva och skapa vårt personliga varumärke, oavsett om vi är egenföretagare eller anställda. Idag är det viktigare än någonsin att våga ta plats!

Överallt behöver vi sälja in oss själva för att fortsätta att vara attraktiva på arbetsmarknaden. Vi kan vara hur bra som helst på det vi gör, men om ingen märker det eller vet om att vi finns, får vi inga nya uppdrag, jobberbjudanden eller vad det nu är vi längtar efter.
Läs mer »
Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund
Så blir du framgångsrik - utan kontakter, utan pengar och med helt fel bakgrund är som din egen privata plan för att nå framgång.

Boken visar exakt (och steg för steg) vad du ska göra för att komma dit du vill i livet, oavsett om det handlar om att bli rik, göra karriär, få lyckligare relationer eller bara sparka dig själv i rumpan framåt.
Du kommer snabbt märka att det inte spelar någon som helst roll om du börjar från noll (eller till och med från minusläge).
Läs mer »
100 sidor om att lyckas som projektledare
Den här boken hjälper dig inte bara att strukturera projektet och föra det framåt - Du lär dig också manövrera mellan de faror och oförutsedda händelser som alla projekt innehåller.
Läs mer »
100 sidor om bokföring för dig som hatar det
Hata är ett starkt ord, men det är ungefär vad en normal företagare känner när Han/hon sitter där och knaprar Novalucol med kvitton, fakturor och verifikationer och ska få ihop det.
Läs mer »
100 sidor om hur du framgångsrikt söker EU-pengar
Vill du ha mer klirr i kassan? Du vet väl att du som företagare kan söka EU-pengar till mycket!
Läs mer »
100 sidor om hur du gör bättre marknadsundersökningar
Den här boken lär dig allt du behöver veta för att göra egna marknadsundersökningar, stora eller små.
Läs mer »
Affärsjuridik för småföretagare
Hellre en advokat i bokhyllan än ett rent helvete!
Det är mycket man måste kunna som småföretagare - och det finns en begränsad tid att lära sig det på.
 
Läs mer »
Att överlista Djävulen - hemligheten till frihet och framgång
Napoleon Hill är världens mest lästa författare inom området framgång. Mer än 60 miljoner har läst hans tidigare böcker.

I Att överlista Djävulen använder han all sin kraft för att hitta kärnan för den mänskliga potentialen. Han gräver djupt för att avslöja hur rädsla, tvekan, ilska och avundsjuka hindrar oss att nå våra mål.

Han gör det genom att överlista Djävulen själv och i en intervju avtvinga honom svar på hur det går till när han gör att en människa misslyckas.
Läs mer »
Avdragslexikon 2010 – 275 sätt att sänka skatten
Hela Sveriges ekonomiska rådgivare Anders Andersson och skattejuristen John Larsson hjälper dig att hitta rätt i skatte- och avdragsdjungeln.
Läs mer »
Bli en bättre ledare och chef
En praktisk handbok för dig som utveckla ditt ledarskap.
Läs mer »
Ekonomi för småföretagare
Det här är en bok för alla företagare utan ekomomiexamen.
Läs mer »
Hur du finansierar ditt företag med framgång
Den här boken är till för två typer av läsare: Du som är på väg att starta ett företag och behöver finansiera det och du som redan har ett företag och behöver mer pengar för att utveckla det.
 
Läs mer »
Nå framgång på LinkedIn
Över en miljon svenskar har en profil på LinkedIn, men hur många drar full nytta av den?

Nå framgång på LinkedIn visar konkret och effektivt hur du kan ta till vara på de möjligheter världens största professionella kontaktnät erbjuder. Vare sig du är intresserad av att skapa nya affärsmöjligheter, vill påverka din karriär eller bara förvalta och utveckla ditt kontaktnät är boken ett värdefullt verktyg som skapar faktisk nytta för dig.

Utan att bli teknisk lär boken dig hur du ska tänka och agera på LinkedIn för att nå bästa möjliga resultat. Du får också reda på hur du skapar en profil som arbetar för dig och får tips på hur du bygger ett kontaktnät som gör detsamma. Dessutom får du lära dig hur du ska göra för att kontinuerligt generera nya möjligheter, som gynnar både karriär och affär.
Läs mer »
PERSONAL OCH LÖNEHANDBOK
Du missar väl inte att beställa vår nyskrivna handbok gällande Lön och Personal.
Ny uppdaterad för 2013
Läs mer »
Skit i räntorna - konkreta tips för alla med bostadslån
Filosofin bakom den här boken är att du ska sluta oroa dig för vad Riksbanken bestämmer och istället lägga energi på det du själv kan påverka.
Läs mer »
Tvärtom
En helt ny bok för dig som vill vinna, bli framgångsrik och samtidigt lycklig.
Läs mer »
VÅGA LEDA EFFEKTIVT!
Är det svårt att få tiden att räcka till?
 
Du är inte ensam. Runt i våra företag finns det många ledare som sitter i samma sits.
Läs mer »
Beviset - den enkla vägen till nya affärer
Så här säger Bruce King om Beviset:

”Beviset” måste läsas. Den är en fantastisk bok som illustrerar vilken effekt positivt och negativt tänkande har på livet.

Om du fick ett bevis på att du skulle göra många fler affärer och lyckas bättre i livet om du tänkte mer positivt. Skulle du vilja ha det beviset då?
Läs mer »
Framgångslagarna - Sju glömda principer som gör det lätt för dig att lyckas
Har du knäckt koden?

Vet du vilka lagar som styr världen och människorna?

Vill du lära dig dem?

Om du vill bli framgångsrik behöver du veta hur världen fungerar. De fysiska naturlagarna känner du redan till. Men det finns mentala naturlagar också, som påverkar allt som sker.
Läs mer »